Blip.pl – kolejna ofiara Facebooka

Blip.pl – kolejna ofiara Facebooka

Blip.pl kończy swoją działalność. 31 sierpnia tego roku strona zostanie zamknięta, a konta użytkowników mogą zostać przeniesione na mikrobloga Wykop.pl.

Blip.pl zamknięty

Blip.pl (Bardzo Lubię Informować Przyjaciół) to serwis wzorowany na Twitterze, a szczyt popularności osiągał w latach 2009-2010. Działał na podobnych zasadach, co amerykański odpowiednik. Obsługiwał hasztagi (#) i dawał możliwość wysyłania prywatnych wiadomości. Po tym jak serwis został kupiony przez GG, istniała możliwość dodawania wpisów za pomocą komunikatora Gadu Gadu. Od dłuższego czasu jednak Blip pustoszał, a jego użytkownicy przenosili się na Twittera lub Facebooka. Szczególnie rozwój tego drugiego zaszkodził Blip.pl.

Migracja użytkowników z Blip.pl na Wykop.pl

Co jeśli jesteście bardzo przywiązani do swojego profilu na Blip.pl? Cały profil i konwersacje można przenieść na mikrobloga Wykop.pl. To dosyć dobre posunięcie, chociaż nie wszystkim użytkownikom Wykopu się to podoba.

Powiązane aplikacje:

Powiązane artykuły:

Wyświetl wszystkie komentarze
Wczytywanie komentarzy

Najnowsze artykuły

Ranking pobranych aplikacji